Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı:
Programın Genel Yapısı:
Dal: Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında, “Mutfak ve Servis” adında tek dal bulunmaktadır.
Amaç: Programın amacı; öğrencilerin yiyecek ve içecek hizmetleri alanında meslek yeterliliklerin geliştirmek, onları iş hayatına hazırlamak ve toplumla bütünleşmelerini sağlamaktır. Öğrencilere mutfağa hazırlık, yiyecek hazırlama, besin ögelerini tanıma, yiyecek hazırlama sonrası mutfak düzenleme ve servi s yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Yeterlilikler ve Modüller: Programda, toplam 13 yeterlilik ve 25 modül bulunmaktadır. Yeterliliklerin bazıları; mutfağa hazırlık, besin ögeleri, kahvaltı hazırlama, sebzeler pişirmeye hazırlama, pişirme tekniklerin hazırlama, salata hazırlama, tatlı hazırlama, çorba hazırlama, hamur hazırlama, içecek hazırlama, servise ön hazırlık yapma, servis uygulamaları, bulaşık yıkama ve atık yönetimidir.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölyemiz: Okulumuzda iki adet uygulama atölyemiz bulunmakta olup, öğrencilerimiz yaparak yaşayarak öğrenme ve derste öğrendiklerini atölyede uygulama imkanına sahiptirler.